Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kontra takdirde hem kucakerideki insanın hem de ürkü halinde yürekeriye son giren insanın dirilikının tehlikeye atılması kabilinden bir hesap lügat konusu olmaktadır.

Müzelik binalarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, kırmızıışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, mütenasip fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, hariça sadık oluşturulan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Binalarda belli başlı standartlarda alan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Güfte konusu dirilik zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da Yangın Merdiveni Kapısı fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma sahaından fayda yapmak amacı ile yapılan, en lüks 100 nefer kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta eş skorsına destelı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıkan tütünın ve faziletli ısının dışarı çıkmasını önlemek midein bapnın sapa üstelik kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Kanat nüshası veya kullanılması maksut menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir gereç ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından yardım alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince sınırlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda bölümler arası yangın intikalini mukannen bir devran aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayıcı kapılardır.

Report this wiki page